Dit schooljaar is er weer een tiental nieuwe kinderen in ons onderwijsprogramma opgenomen. Het zijn vooral peuters en kleuters, die voor het eerst naar school mogen.
De gezinnen van al deze nieuwe kinderen kunnen van het weinige geld dat er verdiend wordt nauwelijks het eten en huur betalen. Het gezinsinkomen bestaat vaak uit losse, betaalde klusjes (ouders én kinderen). Elke week is het puzzelen om alle rekeningen betaald te krijgen.
Geld voor een schooluniform, pennen en schriften is er dus eigenlijk helemaal niet in dergelijke gezinnen. Laat staan geld voor een goede (particuliere) school, waar gemotiveerde leraren in kleinere klassen les geven.

Dankzij de financiële steun van Stichting Chale kunnen deze kinderen zonder zorgen naar een goede school, tot ze hun vakdiploma of universiteitsdiploma hebben behaald.
We zijn daarbij wel afhankelijk van nieuwe sponsoren; het eerste schooljaar van deze kinderen betalen we uit de reserves van de stichting.

Helpt u mee door één van deze kinderen te sponsoren? Helpt u ze aan een zelfstandige toekomst en een fijne schooltijd? We komen graag in contact met u!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *