Over Stichting Chale
Stichting Chale (spreek uit: ‘Tsjaale’) helpt kwetsbare kinderen een zelfstandige toekomst op te bouwen in eigen land. Ze doet dat in Ethiopië, een land, dat qua levensverwachting en basisvoorzieningen door de Verenigde Naties tot één van de minst ontwikkelde landen ter wereld wordt gerekend.

Regio
Stichting Chale is actief in de zuidelijke deelstaat Southern Nations, Nationalities and Peoples Regional State (SNNPRS), vooral in en om de regio-hoofdstad Hawassa. Het is een snelgroeiende stad met ruim 250.000 inwoners.

Hoewel er de laatste 10 á 15 jaar landelijk goede economische groeicijfers gerealiseerd worden, blijft het voor veruit de meeste gezinnen in SNNPRS nog bijzonder moeizaam en vaak gewoon onmogelijk om rond te komen. De regio is het dichtstbevolkt van het land en dat veroorzaakt een continue druk op de nieuwe banen die er – vooral in Hawassa – bijkomen. Veel banen vragen een vorm van scholing en dat hebben de meeste mensen niet, waardoor ze afhankelijk zijn van losse klussen als dagloner.

Voor wie
Stichting Chale richt zich op de meest kwestbare gezinnen en dandownload (2) in eerste instantie op de kinderen in de schoolgaande leeftijd. Gezinnen die erg kwetsbaar zijn, zijn gezinnen waar de vader uit beeld of overleden is, waar zorgkinderen aanwezig zijn en waar ouders of verzorgers niet goed in staat zijn voor inkomen te zorgen. Weeskinderen en kinderen met ouders met psychische problemen zijn typisch kinderen die van stichting Chale hulp krijgen.

Doel
Het doel van stichting Chale bij het helpen van kinderen in Ethiopië is hen helpen op termijn op eigen benen te staan en uit de armoede te geraken.
Het middel dat we daarbij inzetten is lokaal onderwijs.

Op deze site geven we u een overzicht van het werk en de aanpak van stichting Chale en bieden we u de mogelijkheid zelf ook een bijdrage te leveren aan de toekomst van kinderen in Zuid-Ethiopië.

DSC_0815