Over Stichting Chale
Stichting Chale (spreek uit: ‘Tsjaale’) helpt kwetsbare kinderen een zelfstandige toekomst op te bouwen in eigen land. Ze doet dat in Ethiopië, een land, dat qua levensverwachting en basisvoorzieningen door de Verenigde Naties tot één van de minst ontwikkelde landen ter wereld wordt gerekend.

Regio
Stichting Chale is actief in de zuidelijke deelstaat Southern Nations, Nationalities and Peoples Regional State (SNNPRS), vooral in en om de regio-hoofdstad Hawassa. Hawassa is een snelgroeiende stad met ruim 250.000 inwoners.

Hoewel er de laatste 10 á 15 jaar landelijk goede economische groeicijfers gerealiseerd worden, blijft het voor veruit de meeste gezinnen in SNNPRS nog bijzonder moeizaam en vaak gewoon onmogelijk om rond te komen. De regio is de dichtstbevolkte van het land. Dat veroorzaakt een continue druk op beschikbare banen. Veel banen vragen een vorm van scholing en dat hebben de meeste mensen niet. Hierdoor zijn veel mensen afhankelijk van losse klussen als dagloner.

Voor wie
Stichting Chale richt zich op de meest kwestbare gezinnen en dandownload (2) in eerste instantie op kinderen in de schoolgaande leeftijd. Gezinnen die erg kwetsbaar zijn, zijn gezinnen waar de vader uit beeld of overleden is, waar zorgkinderen aanwezig zijn en waar ouders of verzorgers niet goed in staat zijn voor inkomen te zorgen. Weeskinderen en kinderen met ouders met psychische problemen zijn typisch kinderen die van stichting Chale hulp krijgen.

Doel
Het doel van stichting Chale is het helpen van kinderen, waardoor ze in de toekomst op eigen benen kunnen staan. Stichting Chale betaalt voor kinderen de schoolkosten en schoolmaterialen.

Op deze site geven we u een overzicht van het werk en de aanpak van stichting Chale. Ook bieden we u de mogelijkheid zelf een bijdrage te leveren aan de toekomst van kinderen in Zuid-Ethiopië.

DSC_0815