Afgelopen zomer werden we weer uitgenodigd op de ‘graduation party’ van enkele studenten uit ons programma die afgestudeerd zijn. In totaal zijn er weer vier jongeren afgestudeerd; de meesten van hen hebben we al vanaf hun basisschoolperiode gesteund. Ondertussen zijn ze alle vier druk aan het solliciteren. Ze hopen net als onze afgestudeerden uit eerdere jaren allemaal snel werk te vinden. Ook in deze fase van hun leven laat Stichting Chale ze nog niet los: ze kunnen een beroep doen op onze stichting als ze ver moeten reizen om te solliciteren.

Abeba Chale (één van onze ‘2019-afgestudeerden’ – English Language & Literature)

Om een indruk te geven van waar studenten terecht komen in de samenleving, hier drie voorbeelden van de in totaal zes afgestudeerden studenten, uit 2017.

Tamirat is met een lening van de overheid zijn eigen ICT-trainingscentrum begonnen, in zijn woonplaats Wondo Genet. Hij timmert als kersverse ondernemer goed aan de weg, ook letterlijk. Zo heeft hij aan de hoofdweg een groot reclamebord opgehangen met daarop alle trainingen die hij aanbied met zijn bedrijf.
Wubeshet is in het uiterste oosten van Ethiopië aan het werk als laborant in een overheidsziekenhuis in een zeer afgelegen gebied, in de buurt de Somalische grens. Hij heeft vanaf zijn 10e jaar in één van onze opvanghuizen gewoond.
Zijn broer Tesfane heeft zijn technische studie in Gondar gevolgd en is samen met een aantal studiegenoten een succesvolle coöperatie gestart van bouwkundigen, die zichzelf verhuren voor bouwprojecten.

Tesfane (links) en Wubeshet (staand), tijdens hun graduation party.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *