Op initiatief van Stichting Chale is in Ethiopië een nieuwe stichting opgericht: Tilahunen Foundation, in lijn met Ethiopische wetgeving. Al geruime tijd voelde het bestuur de noodzaak om onze hulpactiviteiten formeel te laten erkennen door de lokale autoriteiten in Ethiopië.

Omdat registratie van een internationale organisatie (i.c. Stichting Chale) gevoelig ligt in Ethiopië is besloten om in 2015 voor ‘lokale registratie’ te gaan door de oprichting van een nieuwe Ethiopische organisatie (Tilahunen Foundation) in Hawassa. De naam ‘Tilahunen’ is gekozen omdat het in het Amhaars dezelfde betekenis heeft als Chale (Sidama-taal): ‘schuilplaats’.

De formele directeur van de organisatie is onze nieuwe manager Yadesa Negero. Hij brengt tevens de belangrijkste hulpactiviteiten van zijn eigen organisatie (CSCA) onder in de nieuwe organisatie (i.c.  het opvangen en trainen van jongens en meisjes die op straat leven in Hawassa).

De organisatiewijzigingen leveren veel werk op, vooral in Ethiopië. Rond de start van het nieuwe schooljaar moeten alle diverse activiteiten geïntegreerd zijn. Op dit moment liggen we goed op schema. We proberen alle veranderingen zo rustig en geleidelijk mogelijk door te voeren zodat de betrokken kinderen het verandertempo goed kunnen bijhouden.

N.B.: In Nederland blijft stichting Chale actief onder de eigen naam, in Ethiopië wordt Tilahunen Foundation de nieuwe werknaam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *